От самото начало на нахлауването на Русия в Украйна руското поделение

...
От самото начало на нахлауването на Русия в Украйна руското поделение
Коментари Харесай

Разследване: Руски поделения на френски супермаркети снабдяват войските на Путин

От самото начало на нахлауването на Русия в Украйна съветското отделение на френската верига магазини Auchan (Ошан) доставя артикули за съветската войска във краткотрайно окупираните украински територии, показва 

Доставките за силите на Владимир Путин са обозначени като „ филантропична помощ “ и включват както артикули от складовете на Auchan, по този начин и от артикули, събрани от доброволци на територията на магазините на веригата в разнообразни райони на Русия. 

Освен с доставките, руският Auchan е оказал помощ и в мобилизацията на негови чиновници за фронта в Украйна.

Изданията припомнят, че откакто предишния март украинският президент Володимир Зеленски призова френските компании да изоставен съветския пазар, Auchan съобщи:

„ Печем свеж самун за украинци и руснаци всеки ден в нашите магазини, което е жизненоважно сега. “

И по този начин, на 15 март 2022 година Наталия Зелцер, инспектор на отдела на Auchan в Санкт Петербург, е изпратила писмо до сътрудниците си с молба за „ събиране на цесия за филантропична помощ “. Към писмото е прибавен лист, от който елементарно се вижда, че всички тези артикули са предопределени за мъже (минималният размер на чорапите в листата е 25, което подхожда на 40-и номер обувки), има цигари (които не се доставят като филантропична помощ), запалки, бръсначки, само че нищо за дами и деца. Броят на стоките (1000 туби паста за зъби, 500 запалки) демонстрира, че е имало доста получатели, това би било задоволително за един или два батальона. 

По-нататък в кореспонденцията Зелцер написа до централния офис и моли да оформи „ филантропичната помощ “ като покупка от 10 юридически лица, които след това я доставят на войските. От московския офис идва отговор, в който са изброени такива 10 юридически лица.

The Insider се е свързал с ръководителите на компаниите, получили стоките, и съгласно изданието те не са скрили, че са ги доставили на съветската войска, само че не са дали детайлности.

Международното право дефинира единствено помощта за цивилното население като хуманитарна по време на интернационалните спорове. Подкрепата на една от воюващите страни може да докара до наказания на Auchan.

Очевидно освен Auchan, само че и принадлежащият към същия холдинг Leroy Merlin също са били ангажирани в доставката на артикули за окупираните територии. Във всеки случай видео от Мариупол, оповестено през декември, демонстрира по какъв начин членове на младежката организация  " Млада гвардия " на ръководещата в Русия партия " Единна Русия " разтоварват идентични палети с комерсиалната марка на Leroy Merlin.

Auchan също е помагал на съветските управляващи да търсят лица, укриващи се от мобилизацията, показва обявата. Руското отделение на веригата е събрало и трансферирало данни за своите чиновници на службите за военна регистрация и регистриране. След оповестяването на мобилизацията на чиновниците са били връчени призовки на работните им места и им е било препоръчано да изоставен. 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР